Pohja:

300g glut. keksejä

75g voita

½dl sokeria

vanilliinisokeria

Täyte:

levy Fazerin omarsuklaata

4 munan valkuaista

4 munan keltuaista

½dl sokeria

2½dl flora vispiä

5 liivatelehteä + tilkka kiehuvaa vettä

(sokeria, vanilliinisokeria)

 

* Valmista pohja murskaamalla keksit  hienoksi muruksi ja lisäämällä sokerit ja sula rasva. Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle, leivinpaperin päälle. Minulla oli halk. n.26cm vuoka.

* Valmista täyte:Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.  Sulata suklaa. Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset suklaan joukkoon. Sekoita vaahdot varovasti sulan suklaan sekaan. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivatevesi täytteen sekaan varovasti, mutta kuitenkin hyvin sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, tasoittele pinta ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Irrota kakku vuoasta, koristele ja nauti!