613577.jpg

Täältä löytyi tämän herkun ohje! On kyllä niin hyvää ja imelää, että ei kauan piirakka jääkaapissa kerinnyt vanhentua. Vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin, muuten ohje on sama:

6dl sokeria

5dl glut. vaaleaa jauhoseosta (sunnuntai)

2tl vanilliinisokeria

4tl leivinjauhetta

6rkl tummaa kaakaojauhetta

3dl kuumaa vettä

300g margariinia

4 munaa

Voikreemi:

150g voita

5dl tomusokeria

4tl vanilliinisokeria

2 keltuaista

Kuorrutus:

200g suklaata

* Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim. lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla.

* Paista pohjaa 200 asteessa n.35 minuuttia.

* Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi.

* Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaisesti.

* Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa.

* Tämän piirakan voi tehdä myös vehnäjauhoista.