Ohje tähän on löytynyt Pirkasta 5/2002.

Pohja:

200g margariinia

9dl kaurahiutaleita

6rkl gluteenitonta jauhoa (tai vehnäjauhoa)

3tl leivinjauhetta

2dl sokeria

4tl vanilliinisokeria

6rkl siirappia

Kuorrutus:

4dl vispikermaa

4dl fariinisokeria

2tl voita

Pinnalle:

mantelirouhetta/strösseleitä

* Sekoita sulatettu margariini, kuivat aineet sekä siirappi sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa n.15 minuttia. Jäähdytä.

* Valmista kuorrutus: Sekota kerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n.20 minuuttia, kunnes seos sakenee ja pisara kinuskia jähmettyy kylmään veteen. Sekoita voi kinuskiin ja levitä kinuski kaurapohjan päälle. Koristele. Anna kohmettua kylmässä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.