Ohje tähän on löytynyt Pirkasta 5/2002.
Pohja:
200g margariinia
9dl kaurahiutaleita
6rkl gluteenitonta jauhoa (tai vehnäjauhoa)
3tl leivinjauhetta
2dl sokeria
4tl vanilliinisokeria
6rkl siirappia
Kuorrutus:
4dl vispikermaa
4dl fariinisokeria
2tl voita
Pinnalle:
mantelirouhetta/strösseleitä
* Sekoita sulatettu margariini, kuivat aineet sekä siirappi sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa n.15 minuttia. Jäähdytä.
* Valmista kuorrutus: Sekota kerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen n.20 minuuttia, kunnes seos sakenee ja pisara kinuskia jähmettyy kylmään veteen. Sekoita voi kinuskiin ja levitä kinuski kaurapohjan päälle. Koristele. Anna kohmettua kylmässä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.
Kommentit