Tässäpä uusi pohjakokeilu suklaapiirakalle... Tuli kyllä todella hyvää ja pohja yhdistettynä parhaaseen kuorrutukseen niin tästä tulee varmasti suosikkipiirakka meillä! Tämä on taas tämmöinen nopea pohja, ei tarvi vatkailla aineita, kunhan vaan sekoittaa sekaisin. Tällä ohjeella teen tavallisesti aina muffinsitkin.

Pohja:

5dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)

2½dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

2rkl kaakaota

150g suklaarouhetta (tummaa)

1prk kermaviiliä

150g margariinia (sulana)

4 munaa

* Sekoita ainekset sekaisin tässä järjestyksessä. Paista pohjaa uunipellillä n.25 minuuttia 200 asteessa.

Kuorrutus:

150g voita

2rkl kaakaota

6rkl maitoa

2tl vanilliinisokeria

vajaa pkt tomusokeria

* Kiehauta voi, maito ja kaakao, lisää sokerit. Kuorrutteesta kannattaa tehdä "juokseva", ja se on levitettävä nopeasti piirakan pinnalle, koska pinta kovettuu nopeasti. Piirakka on parasta kunnolla jäähtyneenä, kuorrute kovettuneena.