338652.jpg

7½dl vaaleaa glut.jauhoseosta (esim. sunnuntai)

200g margariinia<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1pss kuivahiivaa

1tl suolaa

2½dl maitoa

(psylliumia)

tuorejuustoa makusi mukaan

Päälle juustoraastetta

 

* Nypi jauhot ja rasva.

* Sekoita sekaan kuivahiiva, suola ja lämmin maito.

* Sekoita taikina tasaiseksi, kohota puoli tuntia.

* Jaa taikina kahteen osaa. Kauli pyöreä levy, käytä apuna jauhoja. Taikina on todella haurasta. Jaa levyt 8 osaan ja sivele jokaiseen osaan n.1 tl tuorejuustoa. Pyöräytä sarveksi alkaen kolmion leveimmältä sivulta.

* taivuta sarven muotoon, kohota vielä kerran. Ripottele pintaan juustoraastetta ja paista sarvet 225 asteessa, kunnes ovat saaneet vähän väriä.

 

Käytin näissä sarvissa kahta makua tuorejuustoa: aurinkokuivattu tomaatti ja paprika-chili.

Taikinaan olisi kannattanut lisätä psylliumia, koska taikina oli todella vaikea käsitellä ja sarvista ei tullut kovin kauniita. Hyviä kuulemma olivat kuitenkin.

 

Tällä ohjeella voi tehdä sarvia vehnäjauhoistakin ja niistä tulee todella pehmoisia ja hyviä! Alla kuva vehnäjauhoista tehdyistä sarvista.

338651.jpg