338650.jpg

5dl vettä (+42 ast.)

3dl kaurahiutaleita

1 ps kuivahiivaa

1½tl suolaa

1rkl sokeria

50g margariinia

7dl sämpyläjauhoja

voiteluun: vettä

pinnalle: kaurahiutaleita

 

* Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen kaurahiutaleet, joihin kuivahiiva on sekoitettu.

* Lisää suola, sokeri, jauhot ja sula margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele tasaiseksi jauhoja apuna käyttäen. Kohota taikinaa n.30 minuuttia.

* Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa levy takinapyörällä tai veitsellä kevyesti painaen neliöiksi.

* Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

 

Tämä leipä on helppo tehdä ja ainakin minä etsin aina helppoja leipäohjeita, silloin kun viitsin leipää leipoa. Lapset meillä usein kyselee, että miksi en tee heille leipää, kun pääasiassa leivon vain miehelleni gluteenitonta leipää.