Löysin ihanan reseptin Hellapoliisin blogista. Muutin ohjetta vain vähäsen, eli vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Todella hyvää oli ja nopea valmistaa! Tässä vielä ohje:
Pohja:
100g margariinia
1½dl sokeria
2 munaa
1½dl vaaleaa glut. jauhoseosta (sunnuntai)
1dl perunajauhoa
2tl leivinjauhetta
Kiisseli:
1 appelsiinin kuori ja mehu
4 keltuaista
1½dl vettä
1½dl sokeria
3rkl vaaleaa glut.jauhoseosta
25g voita
Marenki:
4 valkuaista
1½dl sokeria
* Valmista ensin pohja. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja lopuksi jauhot. Tein piirakan irtopohjavuokaan ja laitoin pohjalle leivinpaperin. Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n.20 minuuttia uunin alatasolla.
* Valmista täyte. Raasta appelsiinin kuoresta vain se keltainen ohut kerros ja purista mehu. Sekoita kaikki kiisselin aineet kattilassa ja kiehauta. Sekoita vispilällä koko ajan pohjia myöten, ettei kiisseli pala pohjaan.
* Valmista makenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa kokoajan vatkaten. Vatkaa kunnes marenkivaahto on niin kovaa, että se ei tipu kulhosta vaikka käännät sen ylösalaisin.
* Irrota paistetun pohjan ympäriltä vuoan reunat. Vedä pohja uunipellille. Levitä pohjan päälle appelsiinikiisseli ja pursota marenki kiisselin päälle. Paista uunin keskitasolla vielä hetki, kunnes marenki on saanut vähän väriä.
Kommentit