Löysin Kaurislapsen blogista kokeilemisen arvoisen reseptin ja oli onnistunut kokeilu! Tuli hyviä ja meheviä muffinseja. Kopsasin ohjeen suoraan kaurislapsen blogista, tein joitakin muutoksia alkup. ohjeisiin. Tämä on taas sarjassamme helppoja ja suht nopeita, ei tarvitse taikinaa vatkailla.

  • 3,5 dl jauhoja (gluteenitonta jauhoseosta) 
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa (tai kermaa tai mehua)
  • 2 munaa
  • 100g juoksevaa margariinia (tai sulatettua)

Laita uuni kuumemaan 200 asteeseen.
Yhdistä kuivat aineet. Yhdistä nestemäiset aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Laita muffinipannuun muffinivuoat ja jaa taikinaa tasaisesti jokaiseen kuppiin.

Tee kreemi sekoittamalla jauhe ja vesi vispilällä (ihan käsinkin voi sekoittaa).

  • 1 dl vaniljakreemijauhetta (esim. sallisen)
  • 2,5 dl kylmää vettä

Laita kreemiä jokaisen muffinin keskelle. Voit yrittää painaa sitä vähän taikinan sisään.
Paista sitten muffineita noin 14 min tai kunnes muffinit ovat sopivan ruskeita.

* Minulla tuli tästä annoksesta 12kpl.

* Kokeilin näitä vehnäjauhoista ja gluteenittomista jauhoista. Gluteenittomissa kreemi pysyi muffinsin pinnalla, mutta vehnäjauhoista tehdyissä kreemi upposi kokonaan muffinsin sisään.