Lasten toiveesta tein tämän kakun äitienpäiväksi. Tämä on sitä parasta herkkua meidän perheessä ja uppoaa viimeistä murusta myöten varmasti. En muistanut ostaa gluteenittomia keksejä kaupasta, siksipä teinkin itse keksipohjan ja oli sata kertaa parempaa kuin kaupan kekseistä tehty. Tässä pohjan ohje:

100g voita

½dl fariinisokeria

1/4dl sokeria

1dl tattarihiutaleita (tai kaurahiutaleita)

2½dl vaaleita glut. jauhoja (sunnuntai)

½tl leivinjauhetta

1tl vanilliinisokeria

½levyä tummaa suklaata

(1/4dl maitoa/kermaa)

Vatkaa voi ja sokerit. Lisää jauhot ja muut aineet. Jos taikinasta tulee liian kuivaa, lorauta hiukan maitoa tai kermaa sekaan. Itse laitoin noin 1/4dl maitoa.

Paista pyöreä levy esim. irtopohjavuoassa 200 asteessa10-15 minuuttia.

Jäähdytä pohja ja murustele se hienoksi muruksi. Sekoiota keksimurun sekaan n.50g sulaa voita ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte:

5dl Flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)

levy Maraboun minttusuklaata

4 pätkistä

2tl vanilliinisokeria

sokeria maun mukaan

4tl liivatejauhetta+½dl kiehuvaa vettä

Sulata minttusuklaa ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää sula suklaa, pilkotut pätkikset ja sokerit. Sulata liivatejauhe tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.