Tässäpä sellainen omppupiirakan ohje, jota kannattaa kokeilla, mehevä ja ihana tuo kauratoska tuossa päällä.

Pohja:

5 munaa

3½dl sokeria

200g margariinia

5dl gluteenitonta jauhoa (tai vehnäj.)

2tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

+3-4 omenaa siivuina, sokeria, kanelia

Kauratoska:

100g voita

4dl kaurahiutaleita

1dl sokeria

vanilliinisokeria

*Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu margariini jauhojen kanssa vuorotellen.

* Levitä taikina uunipellille, asettele omenasiivuja taikinan pinta täyteen, ripaus sokeria ja kanelia myös.

* Sulata kauratoskaa varten voi, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokerit. Ripottele omenalohkojen päälle tasaisesti.

* Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.