Pohja:
175g glut. jauhoa
125g voita
4rkl fariinisokeria
Kinuski:
55g voita
4rkl fariinisokeria
400g kondensoitua maitoa
Kuorrutus:
150-200g suklaata
2rkl öljyä
1. Vatkaa pehmeä voi, jauhot ja sokeri tasaiseksi massaksi. Painele taikina n.25x25 kokoisen, leivinpaperilla vuoratun vuokan pohjalle. Paista 190 asteessa n.20 min. Jäähdytä pohja.
2. Mittaa kinuskin aineet teflon-pintaiseen kattilaan. Keittele koko ajan sekoittaen n.5-10 min. Leivitä kinuski piirakkapohjan päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Sulata suklaa ja sekoita joukkoon hiukan öljyä (ei kovetu niin kovaksi). Levitä suklaa kinuskikerroksen päälle ja koveta jääkaapissa. Nautiskele!
Huom! Tämän voi tehdä myös vehnäjauhoista. Gluteenittomana pohja ei ollut täysin onnistunut, pitäisi kehitellä joku muu vaihtoehto tämän tilalle.
Kommentit