Sain naapurilta ison pussin raparperia, nyt pitäis keksiä miten tuhota ne! Tässä ensimmäinen piirakka. Ohje on Anna-Maija Tantun toimittamasta kirjasta Hyvää ruokahalua, resepti on Ulla Vesterisen.
Pohja:
3 munaa
3dl sokeria
8dl jauhoja (glut. sunnuntai)
3tl leivinjauhetta
2½dl maitoa
1½dl voisulaa (150g)
Täyte:
n.8dl raparperipaloja
1dl sokeria
1tl inkivääriä (jätin itse pois)
Muruseos:
100g voita
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2dl jauhoja (glut.)
* Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito. Sekoita keskenään jauhot ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
* Tästä määrästä tulee pellillinen piirakkaa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
* Sekoita täytteen aineet sekaisin ja levitä pohjan päälle.
* Tee muruseos. Nypi sekaisin muruseoksen aineet ja ripottele se raparperien päälle.
* Paista piirakka 175 asteessa 30-40 minuuttia.
* Alkuperäin ohje on tehty vehnäjauhoista, eli onnistuu myös niistä!
Kommentit