<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 345430.jpg

5dl vaaleaa glut. jauhoseosta ( sunnuntai) tai vehnäjauhoja

1tl suolaa

1tl soodaa

1dl kaakaota

4dl sokeria

1tl vaniliasokeria

2dl maitoa

2 munaa

15og margariinia (sul.)

 

·       Sekoita kuivat aineet, lisää maito, muna ja margariini.

·       Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

 

·       Muunnoksia: Jätä kaakao pois ja laita tilalle jotain näistä:

 

·       Banaanikakku: 1½ banaania+ 1½tl kanelia

 

·       Appelsiinikakku: maidon sijasta 1  appelsiinin mehu+kuorta

 

Kokeilin tehdä tämänkin gluteenittomana ja sehän onnistui. Alla kuva glut. versiosta. En tiedä mikä mieni vikaan kun taikina tursusi vuoan reunojen yli uunissa ja käryt oli sen mukaiset. Minulla on aika isoja nuo kakkuvuoat ja tuo kakku vehnäjauhoista tehtynä sopii hyvinkin siinä kohoamaan.

349992.jpg