Todella harvoin tulee leivottua gluteenitonta pullaa, ehkä kerran kaksi vuodessa. Nämä onnistuivat yllättävän hyvin vaikka ei noista kauniita ja tasaisia saa mitenkään.

Pullataikina

2½dl vettä/maitoa

½rkl psylliumia

1pss kuivahiivaa

1½dl sokeria

1rkl kardemummaa

½tl suolaa

1 muna

6dl vaaleaa glut.jauhoseosta

75g voita

Voitelu keltuaisella ja pinnalle raesokeria

Väliin kermavaahtoa ja vadelmahilloa

 

* Mittaa reilusti kädenlämpöiseen veteen psyllium ja anna "turvota" 10 minuuttia.

Valmista taikina muuten samalla tavalla kuin tavallinen pullataikina, mutta vatkaa se sähkövatkaimella, kierrevispilöillä.

* Kohota taikinaa puolisen tuntia. Leivo taikinasta pyöreitä pullia, käytä apuna reilusti jauhoja ja pyörittele pullat käsissä. Pullien pyörittely pöydällä ei onnistu.

* Kohota pullia vielä hetki, voitele keltuaisella ja koristele raesokerilla. Paista pullia 250 asteessa kunnes ne saavat kauniin värin.

* Taikinasta tuli 11 pullaa. Tein osan voisilmäpulliksi ja ne oli tosi hyviä ja pehmoisia.