Tämän piirakan ohjeen otin Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä.Tein piirakan ohjeen mukaan, mutta mielestäni tämä kaipaisi jotain makua lisää ja siksi ajattelinkin tehdä uuden kokeilun joskus. Pohjasta tuli tosi kuiva ja siksi tekisinkin sen jollain hyväksi havaitulla piirakkapohjalla. Täyte oli koostumukseltaan hyvä, mutta siihen voisi käyttää jotain "maustettua" suklaata (esim.daim) tai esim. mariannerouhetta lisänä. Tässä kuitenkin alkup. ohje jolla tein:

Pohja:

100g margariinia

1dl sokeria

1 kananmuna

2½dl jauhoja (vehnä tai glut.)

2rkl kaakaojauhetta

Täyte:

100g margariinia

100g tummaa suklaata

2 munaa

1½dl sokeria

1dl jauhoja (vehnä tai glut.)

1/4 tl suolaa

2dl maitoa

* Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

* Valmista täyte. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon suklaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti kulhossa, siivilöi joukkoon jauhot ja suola, lisää maito ja suklaaseos.

* Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 200 asteessa n.25 min.

* Tarjoile jäähtynyt piirakka vanilja- tai kermavaahdon kanssa.