Pohja:
3 munaa
2dl sokeria
100g margariinia
3dl gluteenitonta jauhoa
1tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2 omenaa
Toskaseos:
100g margariinia
1dl sokeria
1/4dl jauhoja
100g mantelirouhetta
1rkl maitoa
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula, jäähtynyt rasva. Lisää jauhot.
* Voitele kakkuvuokan reunat ja pohja rasvalla. Kaada taikina vuokaan ja laita omenalohkoja taikinan pinnalle. Paista pohjaa 200 astessa, kunne pinta alkaa ruskettumaan.
* Valmista toskakuorrutus: Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta. Levitä kuorrutus puolikypsän kakun pinnalle ja paista vielä n.10 minuuttia.
* Paistoin kakun n.26cm irtopohjavuoassa. Vuoka ei ollut tiivis ja kuorrutteen rasvaa valui pohjan ja reunan välistä uuniin, kannattaa siis laittaa pelti tai leivinpaperi varulta alle.
* Tämä oli todella hyvää! Olen tehnyt tämän joskus myös piirakka vuokaan.
Kommentit