Tämän piirakan ohje löytyi uudesta leivontakirjastani Pipareista pitsikakkuun (toim.Ulla Svensk).
Pohja:
3 munaa
2dl sokeria
100g margariinia (sininen 70% Keiju)
3dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
Päälle:
2-3 omenaa siivuna
(kanelia)
Toscakuorrutus:
70g margariinia (maidotonta)
½dl sokeria
1½dl kookoshiutaleita
2rkl omenamehua
1rkl gluteenitonta jauhoseosta
* Valmista pohja sulattamalla rasva. vaahdota munat ja sokeri, lisää jäähtynyt rasva vaahtoon. Lisää jauhot.
Voitele piirasvuoka margariinilla, kaada taikina vuokaan. Viipaloi kuoritut omenat ja asettele viipaleet taikinan pinnalle. Lisää halutessasi kanelia.
Paista piirasta 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä.
* Valmista kuorrutus piiraan ollessa uunissa. Sulata margariini kattilassa ja lisää muut aineet, sekoita ja anna kiehahtaa.
Levitä kuorrutus piiraan päälle ja jatka paistamista n. 10 minuuttia.
Kommentit