Pohja:
Paketti Semperin suklaakeksejä
50g voita
½dl sokeria
Täyte:
n.½ litraa vadelmia
200g maustamatonta tuorejuustoa
2½dl Flora vispiä
2tl vaniliasokeria
sokeria maun mukaan
3tl liivatejauhetta + ½dl punaista mehua
Päälle:
n.½ litraa vadelmia (jäisiä)
3dl punaista mehua
1dl hyytelösokeria
Hienonna pohjan keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Lisää sokeri. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksimurut vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin kovettumaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan tuorejuusto, vadelmat ja sokerit. Sulata liivatejauhe tilkkaan kiehuvan kuumaa mehua. Sekoita liivteseos täytteen sekaan ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta. Hyydytä kakkua jääkaapissa niin kauan kunnes pinta on hyytynyt. Tee hyytelösokerista seos pakkauksen ohjeen mukaan. Laita jäiset vadelmat kakun pinnalle ja kaada hyytelösokeriseos marjojen päälle.Hyydytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli.
Kommentit