362317.jpg

Pohja:

Paketti Semperin suklaakeksejä

50g voita

½dl sokeria

Täyte:

n.½ litraa vadelmia

200g maustamatonta tuorejuustoa

2½dl Flora vispiä

2tl vaniliasokeria

sokeria maun mukaan

3tl liivatejauhetta + ½dl punaista mehua

Päälle:

n.½ litraa vadelmia (jäisiä)

3dl punaista mehua

1dl hyytelösokeria

 

Hienonna pohjan keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Lisää sokeri. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksimurut vuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin kovettumaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan tuorejuusto, vadelmat ja sokerit. Sulata liivatejauhe tilkkaan kiehuvan kuumaa mehua. Sekoita liivteseos täytteen sekaan ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, tasoita pinta. Hyydytä kakkua jääkaapissa niin kauan kunnes pinta on hyytynyt. Tee hyytelösokerista seos pakkauksen ohjeen mukaan. Laita jäiset vadelmat kakun pinnalle ja kaada hyytelösokeriseos marjojen päälle.Hyydytä kakkua jääkaapissa mielellään yön yli.