Pohja:
150g voita
1½dl sokeria
2 munaa
4½dl gluteenitonta jauhoseosta
1½tl leivinjauhetta
Täyte:
500g maitorahkaa
300g appelsiinituorejuustoa
2½dl sokeria
2rklvanilliinisokeria
1dl perunajauhoa
5 munaa
* Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon munat ja jauhot. Leivitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja n.5 sentin korkeudelle reunoille. Peitä kelmulla jalaita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
* Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto,puolet sokerista, vanilliinisokeri, perunajauho ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi.Sekoita vaahto varovasti rahkatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
* Paista 175 asteessa,uunin alatasolla,n.tunti.
Anna kakun jäähtyä kunnolla, mielellään seuraavaan päivään ja irrota vasta sitten vuoasta.
Kommentit