n.5dl perunamuusia

3tl suolaa

3 munaa

2dl tattarihiutaleita

4½dl vaaleaa glut.jauhoseosta (esim.sunnuntai)

 

* Sekoita muusin joukkoon munat, suola, hiutaleet ja jauhot.

* Nostele taikinasta nokareita pellille ja taputtele jauhoja apuna käyttäen pieniksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.

* Paista 250 asteessa, kunnes rieskat ovat saaneet väriä.

* Annoksesta tulee noin 14 kpl pieniä rieskoja.

 

Kuvan rieskoissa käytin ruualta jääneen muusin jämät, seassa on myös vähän porkkanaa. Teen rieskoja usein Mummonmuusista, helppoa ja nopeaa. Valmistan muusin ohjeen mukaan ja siitä määrästä tulee juuri yksi annos näitä rieskoja.

Näihin rieskoihin voit käyttää muitakin jauhoja esim: kaurahiutaleita, karkeita jauhoja tai tattarijauhoja.