362137.jpg

Tein kummitytön ristiäisiin tämän voilepäkakun. Oli todella hyvää, mutta pohja olisi voinut olla kosteampi. Näkkärimuru oli tosi kuivaa ja mietinkin, että siihen olisi ehkä voinut laittaa vähän esim. lihalientä tms. Tämä oli elämäni ensimmäinen voileipäkakku ja oli helppo tehdä. Vinkkejä kakun tekoon ja koristeluun löysin Hellapoliisin blogista. Koristeluun jäi aikaa vain 20 minuuttia ja on sen mukainen :) Tässäpä ohjetta:

 

Pohja:

200g Semperin näkkileipää

100g voita

1tl  yrttisuolaa

Täyte:

400g raejuustoa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1prk maitorahkaa

1prk kuohukermaa

150g kinkkua

1 punainen paprika

1 maustekurkku

3tl  liivatejauhetta + 1/2dl vettä

Koristeet:

Ohuita kinkkusiivuja, tuorekurkkua ja kirsikkatomaatteja

 

Murenna pohjaan tulevat näkkärit mahdollisimman pieneksi muruksi. Sekoita voisula ja suola joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele näkkärimuruseos tiiviisti vuoan ponhjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Hienonna täytteen raejuusto, kinkku, paprika ja maustekurkku aivan hienoksi. Vaahdota kerma. Sekota kaikki täytteen aineet sekaisin. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita. Sulata liivatejauhe tilkkaan kiehuvaa vettä.  Kaada liivateseos täytteen sekaan ohuena nauhana. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunnuksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele.