362312.jpg

Tein tämän kakun pojan 4v synttäreille. Pohjana on gluteeniton kakkupohja ja välissä minttusuklaamousse. Päällä kermaa ja tuo ruskea on kaakaolla värjättyä kermaa. Seitin tein pikeeristä ja hämähäkit suklaasta.

Pohja=kääretorttupohja

4 munaa

1½dl sokeria

2dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

Valmista kääretorttupohjat. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Tein pohjia kaksi peltiä ja otin niistä 3 pyöreää pohjapalaa.

Täyte:

2½dl Flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 levy Marabou minttusuklaata

1tl vaniliasokeria

3tl liivatejauhetta+½dl vettä

Kostutus: vaniliasokerilla maustettua maitoa

Pikeeri: 1 kananmunan valkuainen+ tomusokeria

 

Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniliasokeri ja sula suklaa. Kuumenna pieni vesimäärä kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatejauhe. Sekoita liivate täytteen sekaan hyvin.

Laita yksi pohjapaloista irtopohjavuoan pojalle. Kostuta hiukan esim. vaniliamaidolla. Laita puolet täytteestä tasaisesti pohjan päälle ja sitten seuraava pohjapala. Kostuta keskimmäistä pohjapalaa ja laita loput täytteet sen päälle ja laita lopuksi kansi päälle, kostuta sekin. Laita kakun päälle kevyt paino ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Hämähäkin seitti: Sekoita valkuaisen joukkoon niin paljon tomusokeria, että saat hyvin pursotettavan tahnan. Piirrä leivinpaperille seitti ja pursota pikeeriä piirroksen mukaan. Anna seitin kuivua kovaksi. Kun seitti on tarpeeksi kova sen saa nostettua kokonaisena kakun päälle.

Irrota kakku vuoasta kun se on tarpeeksi kauan hyytynyt. Vaahdota kerma ja sekoita pieneen osaan kermaa kaakaota. Levitä sitä kakun pinnalle ja muualle tavallista kermavaahtoa. Nosta seitti kakun päälle, viimeistele reunojen pursotukset ja laita hämähäkkejä tms. vielä koristeeksi. Itse tein suklaasta nuo "hämähäkit".