Pitihän se taas näitä räpellyksiä kokeilla ja nyt varmasti viimeisen kerran, kun ei onnistu niin ei onnistu. Maku oli ihan jees, mutta kauniitahan nuo ei ole, ainakaan tortun muodossa! Tein kahta erilaista taikinaa ihan kokeilumielessä:
Rahkataikina:
125g maitorahkaa
125g voita
2½dl gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
* Sekoita pehmeä rasva ja rahka. Sekoita joukkoon jauhot. Anna taikinan kovettua jääkaapisa muutama tunti.
* Leivo kaulitusta taikinasta torttuja tai puolikuun muotoisia "torttuja". Voitele munalla. Paista 200 asteessa kypsän näköiseksi.
* Tämä taikina oli helppoa käsitellä, aika joustavaa ja parempaa maultaan näistä kahdesta.
Perunataikina:
1½dl perunahiutaleita
1½dl vettä
200g voita
4-5dl gluteenitonta jauhoseosta
* Sekoita vesi ja perunahiutaleet, anna imeytyä.
* Nypi joukkoon pehmeä voi ja jauhot.
* Anna taikinan kovettua jääkaapissa muutama tunti.
* Jatka ed. ohjeen mukaan.
* Tämä taikina oli ihan syötävän makuista, mutta todella haurasta käsitellä.
Taikina ei kohoa yhtään eli tortuista tulee ihan lättänöitä.
Kokeilin vielä lopuksi tehdä "torttuja" muffinssi vuokiin. Laitoin vaniljakreemiä ja luumuhilloa täytteeksi.
Osaan laitoin vielä kannen päälle ja mielestäni tämä on ihan kehittelemisen arvoinen idea. Tässä kuva kun "torttumuffinssit" on menossa uuniin:
Kommentit