434676.jpg

Vielä oli puoli litraa ystävältäni saamia lakkoja jääkaapissa. Rahkaa teki niistä mieli tehdä ja niinpä kokeilin sitten vuosia kaapissa lojunnutta Tupperwaren hyydykevuokaa. Tein ihan perusrahkan ja hyydytin sen liivatteella. En tiennyt miten tuo vuoka toimii ja mietitytti irtoaako kakkunen edes koko vuoasta. Tiukassa oli, mutta kun tarpeeksi kauan koputteli niin kyllähän se vihdoin lopsahti lautaselle! Hyvää oli ja yksin saan ilmeisesti syödä kaikki, kun lapset ei muka tykkää ja mies on mahataudissa =(  Tässä aineet joita käytin:

2dl rahkaa

2½dl flora vispiä

½l lakkoja soseena

2tl vanilliinisokeria

½dl sokeria

1½tl liivatejauhetta+½dl lakkamehua

 

* Valmista rahka normaaliin tapaan. Ota 1/4 lakoista erilleen "raitaa" varten. Kuumenna lakkamehu kiehuvaksi, sekoita liivatejauhe siihen hyvin. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkan joukkoon ja sekoita samalla hyvin.

* Laita puolet lakkarahkasta hyydykevuoan pohjalle. Laita seuraavaksi sokeroitu lakkasurvos ja loput rahakat viimeiseksi. Laita kansi tai kelmu vuoan päälle. Anna hyydykkeen  hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.

* Irrota kakku. Koristele lakoilla ja kermavaahdolla.