Tätä herkkua on tehty jo muutama kerta ja on muuten hyvää!
Pohja:
200g voita
1,5dl sokeria
1,5tl vanilliinisokeria
3 keltuaista
1,5dl maitoa
2,5dl glut. jauhoseosta (tai vehnäjauhoa)
2rkl kaakaota
3tl leivinjauhetta
Marenki:
3 valkuaista
2,5dl sokeria
Täyte:
2,5dl Flora vispiä
1 levy Maraboun minttukrokanttisuklaata
(+½ levyä samaista suklaata rouheena väliin)
* Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset, jauhot ja maito.
Jaa taikina kahteen osaan kahdelle pellille. Levitä taikina ympyrän muotoon tai paista koko satsi yhdellä uunipellillä levyksi ja tee suorakaiteen muotoinen kakku.
* Valmista marenki vatkaamalla valkuaisia vaahdoksi ja samalla lisää sokeria pikkuhiljaa sekaan. Vatkaa, kunnes marenkivaahto on niin kovaa, että se ei tipu kulhosta vaikka käännät kulhon väärin päin.
* Levitä marenkivaahto tasaisesti pohjien päälle ja paista 175 asteessa n.½ tuntia. Itse paistoin 2 levyä kieroilmalla samaan aikaan ja pohjista tuli ihan hyviä.
* Anna pohjien jäähtyä. Valmista täyte vatkaamalla kerma ja lisäämällä sula minttusuklaa siihen. Laita vielä suklaarouhetta väliin jos ei täyte ole liian makeaa ;) Laita täyte toisen pohjalevyn päälle ja nosta toinen varovasti päälle (haurasta on, mutta lastojen avulla onnistuu).
* Herkuttele heti tai myöhemmin, tämä kestää kyllä olla jääkaapissa useita tunteja.
Kommentit