Pohja:
100g voita
½dl fariinisokeria
1/4dl sokeria
1dl tattarihiutaleita (tai kaurahiutaleita)
2½dl vaaleita glut. jauhoja (sunnuntai)
½tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
½levyä tummaa suklaata
(1/4dl maitoa/kermaa)
Vatkaa voi ja sokerit. Lisää jauhot ja muut aineet. Jos taikinasta tulee liian kuivaa, lorauta hiukan maitoa tai kermaa sekaan. Itse laitoin noin 1/4dl maitoa.
Paista pyöreä levy esim. irtopohjavuoassa 200 asteessa10-15 minuuttia.
Jäähdytä pohja ja murustele se hienoksi muruksi. Sekoiota keksimurun sekaan n.50g sulaa voita ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Täyte 1:
5dl Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
levy Maraboun minttusuklaata
2prk suklaavanukasta
2tl vanilliinisokeria
sokeria maun mukaan
4tl liivatejauhetta+½dl kiehuvaa vettä
Sulata minttusuklaa ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää sula suklaa, vanukkaat ja sokerit. Sulata liivatejauhe tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua pari tuntia. Valmista täyte 2.
Täyte 2:
2½dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
2tl vanilliinisokeria
3tl liivatejauhetta
½dl kiehuvaa vettä
* Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla. Sulata liivatejauhe kuumaan veteen ja sekoita liivateseos ohuena nauhana vanilliinikastikkeen sekaan. Kaada täyte vuokaan suklaakerroksen päälle, tasoita pinta ja hyydytä kakkua vielä 2-4 tuntia, mielellään yön yli.
Kommentit