Pohja:

100g voita

½dl fariinisokeria

1/4dl sokeria

1dl tattarihiutaleita (tai kaurahiutaleita)

2½dl vaaleita glut. jauhoja (sunnuntai)

½tl leivinjauhetta

1tl vanilliinisokeria

½levyä tummaa suklaata

(1/4dl maitoa/kermaa)

Vatkaa voi ja sokerit. Lisää jauhot ja muut aineet. Jos taikinasta tulee liian kuivaa, lorauta hiukan maitoa tai kermaa sekaan. Itse laitoin noin 1/4dl maitoa.

Paista pyöreä levy esim. irtopohjavuoassa 200 asteessa10-15 minuuttia.

Jäähdytä pohja ja murustele se hienoksi muruksi. Sekoiota keksimurun sekaan n.50g sulaa voita ja painele irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte 1:

5dl Flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)

levy Maraboun minttusuklaata

2prk suklaavanukasta

2tl vanilliinisokeria

sokeria maun mukaan

4tl liivatejauhetta+½dl kiehuvaa vettä

Sulata minttusuklaa ja jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Lisää sula suklaa, vanukkaat ja sokerit. Sulata liivatejauhe tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua pari tuntia. Valmista täyte 2.

Täyte 2:

2½dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

2tl vanilliinisokeria

3tl liivatejauhetta

½dl kiehuvaa vettä

* Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi, mausta vanilliinisokerilla. Sulata liivatejauhe kuumaan veteen ja sekoita liivateseos ohuena nauhana vanilliinikastikkeen sekaan. Kaada täyte vuokaan suklaakerroksen päälle, tasoita pinta ja hyydytä kakkua vielä 2-4 tuntia, mielellään yön yli.