Tämän kakun resepti on uudesta leivontakirjastani, aivan tautisen hyvää!
Kakkupohja:
80g tummaa suklaata
1dl kermaa
200g margariinia
1,3/4dl sokeria
3 munaa
40g mantelijauhetta
(1rkl amarettoa, en laittanut)
2tl leivinjauhetta
2½dl jauhoja (glut.tai vehnä)
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1 liivatelehti
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g appelsiinituorejuustoa
250g maitorahkaa
1rkl appelsiinimehua
300g appelsiinimarmeladia
Kuorrutus:
100g voita
1dl tomusokeria
100g tummaa suklaata
(1rkl kaakaota, en itse laittanut)
*Pohja:Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää "suklaakerma" ja kuivat aineet.
Paista kakkupohja halk.22-25cm kakkuvuoassa 175 asteessa n.40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Itse tein pohjan jo edellisenä päivänä ja näin ollen pohja oli helppo halkaista hyvin jäähtyneenä.
*Täyte:Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään vaniljavaahto, rahka ja tuorejuusto. Kuumenna tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet marmeladista ja täytteestä, laita keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja siihen loput marmeladista ja täytteestä. Aseta viimeinen kakkupohja koko komeuden päälle. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.
* Kuorrutus: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille, koristele!
* Kakku oli parempaa seuraavana päivänä! Nam!
Kommentit