1239040226_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239040312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän kakun resepti on uudesta leivontakirjastani, aivan tautisen hyvää!

Kakkupohja:

80g tummaa suklaata

1dl kermaa

200g margariinia

1,3/4dl sokeria

3 munaa

40g mantelijauhetta

(1rkl amarettoa, en laittanut)

2tl leivinjauhetta

2½dl jauhoja (glut.tai vehnä)

2rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

1 liivatelehti

1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200g appelsiinituorejuustoa

250g maitorahkaa

1rkl appelsiinimehua

300g appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:

100g voita

1dl tomusokeria

100g tummaa suklaata

(1rkl kaakaota, en itse laittanut)

*Pohja:Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää "suklaakerma" ja kuivat aineet.

Paista kakkupohja halk.22-25cm kakkuvuoassa 175 asteessa n.40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku. Itse tein pohjan jo edellisenä päivänä ja näin ollen pohja oli helppo halkaista hyvin jäähtyneenä.

*Täyte:Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Sekoita keskenään vaniljavaahto, rahka ja tuorejuusto. Kuumenna tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet marmeladista ja täytteestä, laita keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja siihen loput marmeladista ja täytteestä. Aseta viimeinen kakkupohja koko komeuden päälle. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

* Kuorrutus: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille, koristele!

* Kakku oli parempaa seuraavana päivänä! Nam!