Täältä löytyi tämän herkun ohje! On kyllä niin hyvää ja imelää, että ei kauan piirakka jääkaapissa kerinnyt vanhentua. Vaihdoin vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin, muuten ohje on sama:
6dl sokeria
5dl glut. vaaleaa jauhoseosta (sunnuntai)
2tl vanilliinisokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa
Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vanilliinisokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
200g suklaata
* Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim. lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla.
* Paista pohjaa 200 asteessa n.35 minuuttia.
* Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi.
* Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaisesti.
* Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa.
* Tämän piirakan voi tehdä myös vehnäjauhoista.
Kommentit