Tässäpä vihdoin tämän herkun ohje. Näillä määrillä tulee pellillinen piirakkaa.

Pohja:

240g voita

4½dl sokeria

4 munaa

4dl glut. vaaleaa jauhoa

1dl kaakaota

4tl vaniljasokeria

2tl leivinjauhetta

1tl soodaa

2dl kermaa

1dl maitoa

Kinuski:

2dl fariinisokeria

2dl siirappia

2dl kermaa

2tl vanljasokeria

150g voita

Päälle lisäksi:

2½dl suolapähkinöitä

250g suklaata (tässä puolet maito ja puolet tummaa)

2rkl öljyä

1. Valmista ensikisi kinuski keittämällä fariinisokeria, siirappia ja kermaa koko ajan sekoittaen n.15 min. Lisää voi ja vaniljasokeri.

2. Pohja: Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet vuorotellen kermamaidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle tasaisesti ja paista 175 asteessa n.25 min.

3. Jäähdytä pohjaa hetki paistamisen jälkeen. Murskaa suolapähkinät pienemmäksi muruksi ja sekoita ne kinuskin sekaan. Levitä kinuski piirakkapohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Sulata suklaa ja sekoita öljy joukkoon. Levitä suklaa piirakan päälle ja koveta suklaakerros jääkaapissa. Sit vaan maistelemaan! :)