Tässäpä uusi pohjakokeilu suklaapiirakalle... Tuli kyllä todella hyvää ja pohja yhdistettynä parhaaseen kuorrutukseen niin tästä tulee varmasti suosikkipiirakka meillä! Tämä on taas tämmöinen nopea pohja, ei tarvi vatkailla aineita, kunhan vaan sekoittaa sekaisin. Tällä ohjeella teen tavallisesti aina muffinsitkin.
Pohja:
5dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2½dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2rkl kaakaota
150g suklaarouhetta (tummaa)
1prk kermaviiliä
150g margariinia (sulana)
4 munaa
* Sekoita ainekset sekaisin tässä järjestyksessä. Paista pohjaa uunipellillä n.25 minuuttia 200 asteessa.
Kuorrutus:
150g voita
2rkl kaakaota
6rkl maitoa
2tl vanilliinisokeria
vajaa pkt tomusokeria
* Kiehauta voi, maito ja kaakao, lisää sokerit. Kuorrutteesta kannattaa tehdä "juokseva", ja se on levitettävä nopeasti piirakan pinnalle, koska pinta kovettuu nopeasti. Piirakka on parasta kunnolla jäähtyneenä, kuorrute kovettuneena.
Kommentit