Tämä on todella hyvää!!! Ensimmäistä kertaa tein Brita-kakkua ja ei jää kyllä viimeiseksi. Todella helppo tehdä ja niiiin hyvää!!! Ohje on uusimmasta Kodin kuvalehdestä.

Pohja:

125g voita

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2 keltuaista

1½dl jauhoja (Sunnuntai, gluteeniton jauhoseos)

2tl leivinjauhetta

1dl maitoa

Päälle:

2 valkuaista

1½dl sokeria

Täyte:

(1prk rahkaa)

2½dl flora vispiä

½dl sokeria

1tl vanijasokeria

½l mansikoita

(punaista elintarvikeväriä)

* Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.

* Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (n.25x30cm). Taikinan määrä tuntuu niukalta, mutta on riittävä.

* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.

 

* Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20min. eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. Tee täyte .


* Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon,  mausta sokerilla. Itse laitoin pelkkää kermaa ja oli kyllä hyvää. Jaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Laita kerrokksittain pohjia, kermaa ja mansikkalohkoja. Pohja on tosi haurasta, käytä apuna lastaa tms. nostaessasi pohjia tarjoilulautaselle.

 

 

 

* Kakku on parasta juuri valmistuneena!