Todella harvoin tulee leivottua gluteenitonta pullaa, ehkä kerran kaksi vuodessa. Nämä onnistuivat yllättävän hyvin vaikka ei noista kauniita ja tasaisia saa mitenkään.
Pullataikina
2½dl vettä/maitoa
½rkl psylliumia
1pss kuivahiivaa
1½dl sokeria
1rkl kardemummaa
½tl suolaa
1 muna
6dl vaaleaa glut.jauhoseosta
75g voita
Voitelu keltuaisella ja pinnalle raesokeria
Väliin kermavaahtoa ja vadelmahilloa
* Mittaa reilusti kädenlämpöiseen veteen psyllium ja anna "turvota" 10 minuuttia.
Valmista taikina muuten samalla tavalla kuin tavallinen pullataikina, mutta vatkaa se sähkövatkaimella, kierrevispilöillä.
* Kohota taikinaa puolisen tuntia. Leivo taikinasta pyöreitä pullia, käytä apuna reilusti jauhoja ja pyörittele pullat käsissä. Pullien pyörittely pöydällä ei onnistu.
* Kohota pullia vielä hetki, voitele keltuaisella ja koristele raesokerilla. Paista pullia 250 asteessa kunnes ne saavat kauniin värin.
* Taikinasta tuli 11 pullaa. Tein osan voisilmäpulliksi ja ne oli tosi hyviä ja pehmoisia.
Kommentit