Sain naapurilta ison pussin raparperia, nyt pitäis keksiä miten tuhota ne! Tässä ensimmäinen piirakka. Ohje on Anna-Maija Tantun toimittamasta kirjasta Hyvää ruokahalua, resepti on Ulla Vesterisen.

Pohja:

3 munaa

3dl sokeria

8dl jauhoja (glut. sunnuntai)

3tl leivinjauhetta

2½dl maitoa

1½dl voisulaa (150g)

Täyte:

n.8dl raparperipaloja

1dl sokeria

1tl inkivääriä (jätin itse pois)

Muruseos:

100g voita

2dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

2dl jauhoja (glut.)

* Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito. Sekoita keskenään jauhot ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.

* Tästä määrästä tulee pellillinen piirakkaa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

* Sekoita täytteen aineet sekaisin ja levitä pohjan päälle.

* Tee muruseos. Nypi sekaisin muruseoksen aineet ja ripottele se raparperien päälle.

* Paista piirakka 175 asteessa 30-40 minuuttia.

* Alkuperäin ohje on tehty vehnäjauhoista, eli onnistuu myös niistä!