<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
5dl vaaleaa glut. jauhoseosta ( sunnuntai) tai vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl soodaa
1dl kaakaota
4dl sokeria
1tl vaniliasokeria
2dl maitoa
2 munaa
15og margariinia (sul.)
· Sekoita kuivat aineet, lisää maito, muna ja margariini.
· Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.
· Muunnoksia: Jätä kaakao pois ja laita tilalle jotain näistä:
· Banaanikakku: 1½ banaania+ 1½tl kanelia
· Appelsiinikakku: maidon sijasta 1 appelsiinin mehu+kuorta
Kokeilin tehdä tämänkin gluteenittomana ja sehän onnistui. Alla kuva glut. versiosta. En tiedä mikä mieni vikaan kun taikina tursusi vuoan reunojen yli uunissa ja käryt oli sen mukaiset. Minulla on aika isoja nuo kakkuvuoat ja tuo kakku vehnäjauhoista tehtynä sopii hyvinkin siinä kohoamaan.
Kommentit