Tässäpä sellainen omppupiirakan ohje, jota kannattaa kokeilla, mehevä ja ihana tuo kauratoska tuossa päällä.
Pohja:
5 munaa
3½dl sokeria
200g margariinia
5dl gluteenitonta jauhoa (tai vehnäj.)
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
+3-4 omenaa siivuina, sokeria, kanelia
Kauratoska:
100g voita
4dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
vanilliinisokeria
*Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu margariini jauhojen kanssa vuorotellen.
* Levitä taikina uunipellille, asettele omenasiivuja taikinan pinta täyteen, ripaus sokeria ja kanelia myös.
* Sulata kauratoskaa varten voi, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokerit. Ripottele omenalohkojen päälle tasaisesti.
* Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Kommentit